8 de març - Sostenint la vida



Durant molts anys les dones han estat "relegades" a les tasques de cuidar de la casa i de la família, fins i tot després de la seva incorporació al mercat laboral. Les tasques de les cures han estat mal dites "coses de dones" i no se'ls ha donat el valor que realment tenen.

Sense les cures no hi ha vida que es sostingui. Algú ha de cuidar de la mainada, de les persones grans, de les persones malaltes, algú ha de netejar hotels, cases i espais comuns, algú ha de cuinar... Sense res d'això la vida no pot avançar. Per què llavors no són professions ben valorades? Per què no es garanteixen serveis públics i de qualitat que cobreixin aquestes demandes sense una finalitat purament mercantil?

Durant els darrers vuit de març s'han reivindicat les cures. I durant l'any de pandèmia que portem hem vist com són de necessàries aquestes tasques i aquestes feines, la vida no s'atura i per això les cures han estat imprescindibles.

Però també veiem com segueixen recaient, majoritàriament, en mans de dones. Queda molt per fer, i per això avui, des de Camins per la Igualtat, volem donar les gràcies a totes les dones i també als homes que exerceixen aquestes tasques, com un exemple a seguir.

Aquest vídeo està a dedicat a totes aquestes persones que sostenen la vida. Alcem també la veu per demanar a les institucions públiques (Ajuntaments, Generalitat i Estat) que posin fil a l'agulla a les mesures reals de conciliació i a donar resposta a les demandes de cures que aquesta societat requereix, demanem també a totes les famílies que puguem donar un nou model de coresponsabilitat a les generacions futures.

Entre totes, un món millor és possible, i totes i cadascuna de nosaltres, pot contribuir a construir-lo.

Feliç 8 de març a totes!!!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Olympe de Gouges - 12 mesos, 12 històries

Aquest 8M, il·lumina Cànoves i Samalús de lila!

Yo Voy conmigo