Maleta coeducativa


Ho heu llegit bé? Una maleta? 

Bé de fet no és literalment una maleta a l'ús, ja ens agradaria anar de viatge en aquests temps... 

I coeducativa? Si, això si que ho és. Però sabeu qué és la coeducació?

Si ho sabeu, salteu-vos el següent paràgraf, i per les que no: és una forma d'educar que es basa en el reconeixement de totes les persones (o l'alumnat en cas de l'escola o l'institut), veient-les com a persones úniques i reconeixen tot allò que poden fer amb independència del seu sexe. Potenciant la igualtat real d'oportunitats. Així aconseguim corregir discriminacions i valorar les diferències enriquidores dels dos sexes, a més de brindar estratègies i recursos emocionals, de gestió de conflictes i modificant les relacions de poder, d'abús i les limitacions estereotipades per a cada gènere. 

Doncs això... parlàvem d'una maleta coeducativa... I què hi tenim a dins? Doncs per ara hi tenim jocs de taula i ben aviat hi apareixeran contes i llibres per totes les edats. 

I oferim aquests materials en préstec a tota aquella persona que vulgui fer un tastet de jocs o de lectures que:

  • eduquen en la viversitat
  • trenquen amb els estereotips de gènere
  • ens ofereixen maneres de resoldre conflictes a través del diàleg 
  • defensen el respecte per les diferents maneres de ser
  • i per tot això i molt més, lluiten contra la violència de gènere. 
Mmmmm us en fem venir ganes?

Com funciona?

  1. Posa't en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic amb les teves dades (caminsperlaigualtat@gmail.com). 
  2. Digue'ns quin dels materials oferts t'interessen. Si t'interessa "la maleta amb tots els seus continguts", avisa'ns.
  3. Vine'l a recollir (et direm on) i deixa'ns una fiança (generalment de 25€) que se't retornarà quan tornis el material. 
  4. El préstec serà de 15 dies i completament gratuït per tothom (sòcies i no sòcies de l'entitat). 
Passats aquests 15 dies, deixarem el material "en quarentena" per tal que la propera persona el pugui gaudir sense cap risc (seguint la metodologia utilitzada a la xarxa de biblioteques pública). 

La cultura és compartida, i l'educació també. Per això hem decidir que el préstec sigui gratuït. Si vols ajudar a fer créixer aquest projecte o col·laborar amb nosaltres, evidentment pots fer-ho, s'admeten donatius tant econòmics per ajudar-nos a comprar més materials com també contes o jocs que siguin coeducatius. 

Agraïm també a l'Ajuntament de Cànoves i Samalús la seva col·laboració.


Materials actuals de la maleta

Actualment tenim:

Joc "Las niñas de Jacaranda" (de 4 a 12 anys)

Tothom sap que des del cim de la Muntanya Blava es poden atrapar estrelles. I tothom sap que tota estrella guarda el somni d'una persona. Però tothom també sap que arribar al seu cim és impossible.
Tantes i tantes vegades els van dir a les nenes de Jacaranda que eren petites i febles i que no valien res més que per tenir cura de la ramaderia i de la casa, que les nenes van acabar per creure-ho, oblidant dels seus somnis.
Aquesta és l'aventura d'unes nenes a les que sempre van dir que elles no podrien, que era impossible ... El viatge d'unes nenes agermanades amb cors gegants que es rebel·len contra el seu destí i parteixen a la recerca del cim de la Muntanya Blava per assolir els seus somnis.




Joc "Las Brujas de Farrabús" (de 6 a 12 anys)

Volent doblegar el caràcter de la seva promesa, el Príncep Blau ha ordenat a el mag del Regne de Farrabús l'elaboració d'una poció que li faci comportar-se com les princeses dels contes; però la seva màgia se li ha anat de les mans i està afectant a nois i noies del poble ...

Només amb l'ajuda de les bruixes podreu aturar el malefici, si sou capaços de endinsar-vos en el perillós bosc, jugar en equip i trobar els elements màgics que es necessiten per desfer el conjur (el mirall de l'autoestima, l'escut de No és No , un pètal de la no-sóc-de-ningú, la clau que obre el cadenat de l'amor esclau, una llàgrima de troll sensible ...).



Joc Herstóricas (per totes les edats)

Herstóricas Pioneres és un joc compost per 60 cartes en què cada carta estarà dedicada a una dona pionera. Les cartes han d'estar duplicades, de manera que podrem trobar un total de 30 Herstóricas Pioneres diferents.

Aquest joc de cartes està dissenyat per poder-lo gaudir de diferents maneres: joc de memòria, joc de velocitat i reflexes, joc d'endevinalles. 



Llibre "Juegos y deportes cooperativos. Desafíos divertidos sin competición."

La idea principal d’aquest llibre és senzilla: les persones juguem juntes, no unes contra altres. Per mostrar-te que divertit (i interessant) pot ser, Terry Orlick ha creat i recopilat més de cent jocs completament nous basats en la cooperació i no en la competició, amb el joc perfecte per a cada moment.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Olympe de Gouges - 12 mesos, 12 històries

Aquest 8M, il·lumina Cànoves i Samalús de lila!

Yo Voy conmigo