Benvingudes a la web de Camins per la Igualtat, una associació de Cànoves i Samalús que va néixer al 2018 arrel de la il·lusió de diverses persones del nostre municipi i rodalies per poder canviar la nostra societat i alliberar-nos d'aquest masclisme que moltes vegades ens encadena.
Ruta 25 de novembre
Obtén l'enllaç
Facebook
X
Pinterest
Correu electrònic
Altres aplicacions
A Cànoves i Samalús caminem cap a una societat lliure de violència masclista. Ens acompanyes?
Segona Ruta contra la violència masclista
Aquest any hem preparat una ruta per poder-la fer individualment. Que la pandèmia no ens deixi sense veu! Per poder-la fer només necessitaràs les ganes de caminar, calçat adequat i aigua, un mòbil amb lector QR i youtube, uns cascos per poder escoltar els diferents vídeos que t'hem preparat, la ment oberta i el cor fort.
T'hi animes?
Aquí et deixem el planell de la ruta, amb el punt d'inici a la plaça Sant Muç i també l'enllaç a la resta de materials per les parades, per si no pots arribar a fer-la presencialment, poder-la fer de forma virtual :)
La ruta estarà preparada des del 21 de novembre al 8 de desembre.
NOTA: ruta recomanada i subjecte a la responsabilitat individual.
Si es realitza el tram de carretera cal passar sempre per l'esquerra,
individualment i amb roba reflectant; pots evitar la carretera
tornant enrere i seguint el traçat de color blau.
Inici de la ruta
14 dones assassinades fins el novembre a Catalunya (font: La Directa).
5.923 dones ateses durant el 1er semestre 2020 per violencia masclista en l’àmbit de la parella a Catalunya (font: Generalitat de Catalunya).
Més de la meitat de dones que coneixes podrien haver patit algún tipus de violència masclista. 1 de cada 5 dones que coneixes hauria patit violència física. 1 de cada 10 violència sexual.
(Font: Macroencuesta de Violencia contra la Mujer 2019)
Fés els comptes, mira al teu voltant.
La violència és real.
Ens afecta a totes.
Primera parada
I com comença tot això?
Els assassinats i les violències més visibles només són la punta de l’iceberg. Si ens hi fixem bé podrem arribar a detectar tota la base que possibilita aquesta violència estructural.
Les velles dites de tota la vida. La desvalorització d’allò que és femení. Les bromes sexistes. La normalització de petites violències.
Segueixes? Segur que te'n venen més al cap.
Segona parada
En aquesta parada et proposem una activitat de reflexió.
Una sola fulla pot seguir el seu curs, però i quan en són moltes? I la resta? Què passa quan el curs del riu presenta massa obstacles?
Tercera parada
Les actituds masclistes impregnen el dia a dia i les nostres pròpies relacions.
En el següent vídeo del Crític, 13 dones reprodueixen fins a 24 actituds masclistes quotidianes que poden esdevenir el germen dels feminicidis. Sentències que les menystenen, les culpabilitzen, les qüestionen o banalitzen les agressions sexuals.
Quantes d’aquestes has sentit abans?
Quarta parada
Rèquiem per les que ja no hi són.
06/01 (Esplugues de Llobregat, Catalunya) Mònica Linde, 28 anys.
18/01 (Terrassa, Catalunya) Judith Sánchez Coca, 29 anys.
28/01 (Sant Joan Despí, Catalunya) Rosa Navarro, 40 anys.
22/04 data de trobada del cadàver (Corbera de Llobregat, Catalunya) Nom i cognoms desconeguts, 45 anys.
27/05 (L’Escala, Catalunya) Annick Chenut, 65 anys.
30/05 (Esplugues de Llobregat, Catalunya) Josefa A., 51 anys.
14/07 (Barcelona, Catalunya) Gloria Oriana O., vint anys.
09/11 (Lloret de Mar, Catalunya) Nom i cognoms desconeguts, edat desconeguda.
24/04 (Pont de Vilomara, Catalunya) Teresa Garrido Prieto, 63 anys.
26/09 (Girona, Catalunya) Carmen Font Senen, 67 anys.
06/01 (Esplugues de Llobregat, Catalunya) Ciara D. L., tres anys.
29/05 (Santa Coloma de Gramenet, Catalunya) Nom i cognoms desconeguts, edat desconeguda.
22/08 (Terrassa, Catalunya) Nom i cognoms desconeguts, 51 anys.
Cinquena parada
Eleccions.
Les estadístiques i les enquestes ho diuen.
1 de cada 5 dones ha patit violència física.
1 de cada 2 dones ha patit algun tipus de violència.
Podries ser tu o una dona molt propera.
Et proposem la següent activitat: escolta el vídeo i escull què faries tu en aquesta situació. Tens tres respostes, amb tres sortides cadascuna.
Si has escollit la sortida a) mira el següent vídeo:
Si has escollit la sortida b) :
Si has escollit la sortida c) mira els dos vídeos següents:
Final de la ruta
Has arribat al final. Hem vist l’origen de l’escalada de la violència i com acaba. Has escollit quin camí volies seguir i has arribat fins aquí. Nosaltres també som somiadores que volem canviar el món.
Com? Pot semblar difícil, però no té perquè ser-ho tant. La força de totes, individualment i unides, reclamant accions tant personals com institucionals, aconseguirà moure muntanyes!!!
I per acabar, ens acomiadem de tu amb una cançó i una petició: ens agradaria comptar amb el teu testimoni (pot ser anònim), sobre la ruta, sobre les accions, sobre la situació que estem patint. Comparteix amb nosaltres les teves impressions sigui comentant en aquesta pàgina web com a través de les xarxes (estem a facebook, twitter i instagram). Mil gràcies per avançat.
Aquesta setmana us presentem el conte "Una catàstrofe afortunada". Moltes persones pensarien avui que aquest conte de l'Adela Turin ja no està tant al dia.... Però n'estem segures? A quantes criatures d'avui trobaran un reflex de la seva realitat veure com el pare no cuina, ni va a comprar, ni s'encarrega de les feines de la llar... Sent la mare la que ho fa, tot i estar també cansada de treballar. Així, la nostra família de ratolins mostra una família de les d'abans i també de les actuals, amb els rols molt marcats. Però passarà quelcom que ho posarà tot enlaire, una bona catàstrofe! (Depèn de per qui es miri.) Un conte que ens parla dels rols i de la família. Forma part de la Maleta Coeducativa de Camins per la Igualtat, recordeu que ens el podeu demanar en préstec de forma gratuïta només enviant un correu electrònic a caminsperlaigualtat@gmail.com.
OLYMPE DE GOUGES: Una dona visionària amb idees pròpies. Marie Gouze (Montauban, 07/05/1748 – París, 03/11/1793) Dramaturga, periodista, filòsofa, escriptora, feminista i política, que destacaria per ser l’autora, l’any 1791, de la “Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana”. Durant les revolucions de 1848, les dones d'Europa van agafar el seu testimoni per reclamar el sufragi femení, demostrant així que la seva obra i el sacrifici de la seva pròpia vida no va ser en va. Orígens Marie Gouze, més coneguda com Olympe de Gouges, neix el 7 de maig de 1748 a la vila de Montauban, sud de França, filla d’un carnisser, Pierre Gouze i Anne Olympe Mouisset, rentadora. El pare biològic és Jean Jacques Lefranc, marquès de Pompignan, persona molt influent de la ciutat. La mare li va inculcar el valor de la seguretat en ella mateixa, però sempre li va mancar la figura paterna, de fet el seu pare legal va morir quan era molt petita, el seu pare natural no el va tractar, i el segon marit...
A Cànoves i Samalús diem NO a la violència masclista. I per mostrar el nostre rebuig a nivell de municipi, des de Camins per la Igualtat volem donar a conèixer les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Eliminació de la Violencia contra la Dona (25 de Novembre) . Activitats i horari “Cànoves i Samalús contra la violència masclista” Data: Divendres 25 de novembre al vespre INSCRIU-TE A LES ACTIVITATS AQUÍ! PROGRAMA D'ACTIVITATS: 20h Marxa de torxes. Inici: Pista poliesportiva de Cànoves. De regal: un buff lila per participant. Recorregut: Pista > Església > Correus > carrer de Vallforners fins llenyes Cuch > carrer del Sui > Plaça Parellada > Plaça Sant Muç > Av. Josep Crous > Carrer de l’Ajuntament > Ajuntament Cànoves i Samalús. Al finalitzar la marxa (sobre les 20:30h) al local social de l’Ajuntament: - Què podem fer entre tots i totes contra aquesta lacra? Lectura del manifest i accions a l’abast de tothom . - Degustació del vi ...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada